16 Summer Bucket List bestemmingen om deze zomer te bezoeken - Reisliefde (2024)

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je bucketlist voor de zomer samen te stellen! Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of nieuwe ervaringen, er zijn talloze bestemmingen over de hele wereld die perfect zijn voor een zomeravontuur. Van adembenemende stranden tot historische steden en adembenemende natuurgebieden, hier zijn 25 zomerse bucketlistbestemmingen om dit seizoen te verkennen:

Inhoudsopgave verberg

1. Santorini, Griekenland

2. Machu Picchu, Peru

3. Amalfikust, Italië

4. Yellowstone National Park, Verenigde Staten

6. Great Barrier Reef, Australië

7. Petra, Jordanië

8. Banff National Park, Canada

9. Dubrovnik, Kroatië

10. Serengeti National Park, Tanzania

11. Barcelona, Spanje

12. Bora Bora, Frans-Polynesië

13. Grand Canyon, Verenigde Staten

14. Edinburgh, Schotland

15. Galápagos Eilanden, Ecuador

16. Bali, Indonesië

Santorini, Griekenland

Santorini staat bekend om zijn betoverende zonsondergangen en pittoreske witgekalkte gebouwen. Verken de smalle straatjes van Oia, geniet van lokale gerechten in een traditionele taverne en ontspan op de zwarte zandstranden.

Machu Picchu, Peru

Trek door de weelderige groene bergen van Peru om de oude Inca-stad Machu Picchu te bereiken. Het adembenemende uitzicht op de ruïnes tegen de achtergrond van de omliggende bergen is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Amalfikust, Italië

De Amalfikust biedt een prachtig landschap van steile kliffen, kleurrijke dorpjes en azuurblauwe wateren. Huur een boot om de kustlijn vanuit een ander perspectief te bekijken en proef lokale lekkernijen zoals verse zeevruchten en limoncello.

Yellowstone National Park, Verenigde Staten

Ontdek de ongerepte natuurlijke schoonheid van Yellowstone National Park, met zijn geothermische kenmerken, majestueuze watervallen en overvloedige wilde dieren. Ga wandelen, kamperen of maak een ontspannen rit door het park.

Kyoto, Japan

Kyoto is doordrenkt van geschiedenis en cultuur, met prachtige tempels, traditionele theehuizen en weelderige tuinen. Maak een wandeling door het historische Gion-district, bezoek de beroemde Kinkaku-ji Tempel en geniet van een traditionele theeceremonie.

Great Barrier Reef, Australië

Duik in de kleurrijke onderwaterwereld van het Great Barrier Reef, ’s werelds grootste koraalrif. Verken de levendige koraaltuinen, zwem tussen tropische vissen en ontdek het verbazingwekkende mariene leven van deze natuurlijke schat.

Petra, Jordanië

Betreed de mysterieuze roze-rode stad van Petra, uitgehouwen in de rotsen van de Jordaanse woestijn. Verken de indrukwekkende archeologische site, waaronder de beroemde Treasury en het amfitheater, en leer meer over de rijke geschiedenis van deze oude stad.

Banff National Park, Canada

Omarm de natuurlijke pracht van Banff National Park, met zijn turkooisblauwe meren, met sneeuw bedekte bergen en uitgestrekte bossen. Ga wandelen langs de schilderachtige paden, ga kajakken op Lake Louise en ontspan in de warmwaterbronnen van Banff.

Dubrovnik, Kroatië

Verlies jezelf in de middeleeuwse charme van Dubrovnik, met zijn imposante stadsmuren, geplaveide straatjes en schitterende Adriatische Zee. Wandel over de stadsmuren voor een panoramisch uitzicht, verken de oude stad en geniet van heerlijke lokale gerechten.

Serengeti National Park, Tanzania

Ga op safari in de uitgestrekte vlaktes van Serengeti National Park, waar je oog in oog kunt komen te staan met majestueuze leeuwen, elegante giraffen en grazende zebra’s. Ervaar de magie van de Afrikaanse savanne tijdens een onvergetelijke wilderniservaring.

Barcelona, Spanje

Laat je betoveren door de levendige energie van Barcelona, met zijn architecturale meesterwerken, bruisende straatmarkten en eindeloze culinaire scene. Bezoek de iconische Sagrada Familia, slenter door de gotische wijk en proef lokale tapas in een gezellige tapasbar.

Bora Bora, Frans-Polynesië

Ontsnap naar het paradijselijke eiland Bora Bora, met zijn glinsterende lagunes, witte zandstranden en luxe resorts. Ga snorkelen in het kristalheldere water, ontspan op een privéstrand en geniet van een romantische zonsondergang over de Stille Oceaan.

Grand Canyon, Verenigde Staten

Bewonder de adembenemende schoonheid van de Grand Canyon, met zijn diepe kloven, kleurrijke rotsformaties en indrukwekkende uitzichten. Maak een wandeling langs de rand van de canyon, ga raften over de Colorado-rivier en geniet van de sterrenhemel boven de woestijn.

Edinburgh, Schotland

Ontdek de rijke geschiedenis en cultuur van Edinburgh, met zijn middeleeuwse kastelen, kronkelende steegjes en levendige festivals. Bezoek het iconische Edinburgh Castle, wandel over de Royal Mile en geniet van een traditionele Schotse maaltijd in een gezellige pub.

Galápagos Eilanden, Ecuador

Ontdek de unieke flora en fauna van de Galápagos Eilanden, met hun afgelegen stranden, kristalheldere wateren en buitengewone dieren in het wild. Maak een boottocht rond de eilanden, snorkel met zeeschildpadden en bewonder de iconische reuzenschildpadden.

Bali, Indonesië

Laat je betoveren door de schoonheid van Bali, met zijn weelderige rijstterrassen, heilige tempels en levendige cultuur. Verken de artistieke stad Ubud, ontspan op een afgelegen strand en geniet van traditionele Balinese gerechten.

Of je nu kiest voor een exotische bestemming in het buitenland of een avontuur dichter bij huis, deze 25 zomerbucketlistbestemmingen bieden eindeloze mogelijkheden voor onvergetelijke ervaringen en onvergetelijke herinneringen. Dus pak je koffers en ga op pad om deze zomer je dromen waar te maken!

  • Over
  • Laatste berichten

Redactie Reis-liefde

Artikelen die onder het redactie account worden gedeeld zijn gastredacteurs die eenmalig een bijdrage leveren met de leukste tips en inspiratie.

Laatste berichten van Redactie Reis-liefde (alles zien)

  • Kreta: Grieks eiland vol geschiedenis, en natuurlijke schoonheid - 23 maart 2024
  • Veilig zwemmen in open water / de zee - 20 maart 2024
  • 16 Summer Bucket List bestemmingen om deze zomer te bezoeken - 18 maart 2024

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Lego House Billund Denemarken; Home of the Bricks

16 Summer Bucket List bestemmingen om deze zomer te bezoeken - Reisliefde (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated:

Views: 6658

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.